Brooklyn – New York voor de hipster

Bedford Avenue

De coolste kant van New York

De coolste kant van New York City is tegenwoordig Brooklyn, een afgeleide van het Nederlandse Breukelen. Het ligt ‘aan de overkant’, wat betekent dat de echte hipster niet meer gezien hoeft te worden in Manhattan. Gelukkig maar; het werd er veel en veel te duur. De metro brengt ons, onder het water van de Hudson River, door naar Brooklyn. Twintig jaar geleden wilde niemand hier wonen, een verdorven stukje metropool. Maar tegenwoordig zijn het zelfs de yuppen die vanuit Manhattan perse naar dit deel van de stad willen verhuizen.

Tip: Download de app van het metrosysteem: NYCsubway, deze werkt ook zonder internet.

De wijk Williamsburg, that’s where the magic happens qua vage mode-types, gare boekwinkeltjes, bizarre boetiek-achtige winkels, enorme brilmonturen en überdunne modellen in zuurstokroze leggings. Dus hier zitten mooie jonge, getatoeëerde, gemutste, glimmende legging-en-bretels-dragende types met elkaar te praten. Jawel, te praten en niet te Facebooken, internetten in gezelschap is hier alláng uit; de schreeuw naar internetrust is pas echt hip.

Fact: Bedford Avenue is de langste straat van Brooklyn, zestien komma vier kilometer lang en doorkruist honderd en tweeëndertig straten.

In coffee bar ‘Black brick’, op Bedford Avenue nummer 300, tel ik twaalf mensen, twaalf Apple laptops en vierentwintig oren met witte oordopjes. Op hoogte van South 3th Street, op Bedford nummer 352, is het restaurant Rabbithole, met een menu van gestoomde mosselen, blackbean veggie burgers en beignets van artisjokken. Hier ‘geen gratis wifi en gelieve geen laptops’ op tafel.

 

Fietsen in Brooklyn

Wat ik het allerleukst vind in Brooklyn is op de fiets naar Prospect Park, het Central park van Brooklyn, zeg maar. Huur de tweewielers bij Rolling Orange Bikes, het bloeiende bedrijf van mijn Hollandse vrienden Marc en Stella. Zij verhuren zeer goede fietsen en leuke fietstours door Brooklyn, 269 Baltic Street, om de hoek bij metrohalte Bergen St. Drink een koud biertje gebrouwen uit de gewelven van de lokale Brooklyn Brewery in de upcoming buurt Red Hook, oude scheepsdoks, waar een soort Amsterdam-Noord-hipheid hangt. Er is geen metrostop dus go biking! Red Hook rocks!

 

 

Toch even naar de Manhattan kant?

Voor de mensen die nog even hun gezicht willen laten zien aan de Manhattan-kant, mijn drie beste tips:
1) Mexicaans restaurant La Esquina – Spaans voor ‘de hoek’ – is cool. Je moet er op z’n New Yorks reserveren en het is niet wat het lijkt maar ik ga niet verklappen wat het wel is., 114 Kenmare
2) Emporio. Dit Itraliaanse barretje heeft heel lekker eten en goed bier op de tap: 231 Mott St.
3) High Line Park: park dat dwars door Manhattan loopt en was vroeger een spoorlijn. Het is heel erg druk in het weekend.

 

Koop hier het boek van Iris Hannema over reizen. Écht reizen. Het zijn de rauwe, geestige en absurde avonturen van reisjournalist en wereldreizigster Iris Hannema. Allesbehalve verhalen waarbij je verlekkerd kunt wegdromen naar exotische vakantiebestemmingen.

http://missyellowhairhello.nl/

Be first to comment